Wednesday, August 3, 2011

Word of the Day!


Harini, menyelak Harian Metro mcm biasa.
Terjumpa info drama ni kat page Intisari Rancangan tu.


Bila tengok perkataan 'penkek' tu, rasa pelik pulak.
Ada ke dalam BM, perkataan 'penkek'?
Bak kata org putih,

"Assumption is the mother of all mistakes."

Aku pun check-it-out lah kat DBP.
Ni lah jawapannya, moh ler kita ilmu dikongsi bersama :)



Kalau tak nampak, sila klik gambar okie

Ooo rupanya memang ada perkataan 'penkek' tu dlm bahasa kita.
So, terjawablah sudah satu kemusykilan ;)

Apa-apa pun:
Walaupun hanya 1 perkataan, ia tetap 1 pelajaran. Dan setiap hari dan selagi kita mampu, setiap nafas itulah kita harus menuntut ilmu; dengan cara sengaja, tak sengaja, berkongsi mahupun dikongsi. Haa, jangan ingat dah habis blajar Degree smpai 5 tahun, kita dah cukup hebat. Banyak lg yg perlu dipelajari. Renung2kan, selamat beramal lah ye.. hehe

2 comments:

  1. hahaha tau takpe!
    lempeng lg layankan?
    nak2 cicah sambal IKAN BILIS PEDAS :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...