Friday, November 25, 2011

Malaysia pun ada Rapunzel tau :)


Mempersembahkan.........
oh-oh bukan!


Bukan jugak..


Ermm bukan yang ni.


Haaa! Inilah dia Rapunzel Malaysia.
Atau nama melayunya Rapunzelilah.
p/s: Btw, naper tak Rapunzillah je? Takde lar berbelit lidah acik2 nak nyebutnya :p


Apa-apa pun:

Aku tak sempat baca pun apa isi & jalan cerita buku ni sebab nak cepat tadi. Tapi, banyak spekulasi yg timbul bila aku post-kan gambar ni kat FB. Maklumlah 'picture says 1000 words' katanya. Masing2 bebas berpendapat. Kita tak berhak nak menilai atau menghukum ye rakan2.

Salam Jumaat, semua :)

Burger Lori tak pernah se-popular ini!


Salam Jumaat semua.

Suka makan Burger?
Bukan burger McD, KFC, Burger King, Carls Jr yada yada.
Tapi ni Burger Ramly, Burger Otai, Burger Oblong & yg sewaktu dgnnya.
Atau.. lebih femes dgn nama 'Burger Lori' atau 'Burger Tepi Jalan'.


Sorry, kualiti gambo tak seberapa. Jd paparazzi, amik dari kereta je :P


Gambar ni aku snap, 2 minggu yg lepas sementara tunggu movie InTime kitorang start.
Lokasinya kat USJ tapi tak sure USJ baper. hehe
Ni first time tengok fenomena camni.
Yg paling best,
org Cina yg jarang sgt makan burger lori ni tetiba ramai pulak kumpul beratur.


Best sangat kah?
Tu aku belum try. InsyaAllah, will do...

Siapa yg dah try Burger ni, komen2 lah sikit apa rasenya ye ;)

Apa-apa pun:
Aku bukanlah kaki burger sangat. Beli bila teringin je. hehe.

Thursday, November 24, 2011

10 (lebih) sebab kena tengok Twilight: Breaking Dawn


Rasa mcm di awang-awangan sekarang ni. Macam tak jejak tanah.
Err..tapi aku bukan ponti (vampire dlm BM) okie!
Ye, aku memang tak malu mengaku yg aku ni fan fanatik Twilight.
Bukan ikut trend ye! Org giler Twilight, aku pn nak jugak.

Tak caye? Nah, baca post aku dedolu ni ha. Klik sini :)

Seperti yg diwarwarkan, aku dpt tiket FREE lepas masuk contest kat majalah EH!
Dpt 2 keping tiket Premiere, so aku ajak kawan aku si Farah join sbb dia pun 'kaki' jugak cam aku. hehe.

Gambar gila kuasa! Sorry Farah, kesian gambar dia nampak separuh je :p


Antara 4 siri yg aku dah tengok, ni lah turutan yg paling best hingga yg kurang best:
  • Twilight
  • Breaking Dawn
  • Eclipse
  • New Moon (paling slow & tak best)


OK, kembali kpd tajuk (cehwahh skema laa pulek :p)

10 sebab kena tengok Twilight SAGA: The Breaking Dawn:
  1. Edward Cullen :p
  2. Wedding scene
  3. Honeymoon scene
  4. Bella menari dgn Jacob kat wedding after-party (Dialog sedih.huu)
  5. Pregnant scene. Pling touching masa Edward kata boleh dgr suara baby dlm perut Bella :')
  6. Give birth scene
  7. Ada kesinambungan dgn Twilight. Tunjuk scene mula2 Bella & Edward dating kat kolej, mcm2 dugaan sama2, OST Twilight mcm Bella's lullaby & Flightless Bird.
  8. Bella transform jadi newborn Vampire
  9. Scene Jacob nak bunuh anak Bella tapi bila tgok mata anak Bella, terus tak jadi bunuh. It was like Graviti! Ada tunjuk nanti anak Bella, Renesmee dah besar & jadi close sgt2 dgn Jacob (ala-ala GF gituu). Cantik sgt okie Renesmee ni!
  10. Tempat2 dlm movie ni memang cantik2 giler!
Yang pasti, aku akan tengok lagi kat wayang.
Download & tengok ulang2 kali kat rumah. Hehehe ;)

The HeartthRob Fever is backkk!!!

Wednesday, November 23, 2011

Sunday, November 20, 2011

Ini Karipap Punya Cerita!


Siapa suka KARIPAP?

Mesti ramai yg suka kan!
Dulu, sebagai kuih hidangan minum petang di desa, sekarang dah semakin komersial!

Minggu lepas, member opis belanja makan karipap.
Bukan sebarang karipap, tapi... karipap GERGASI!

Rasa: Ok-ok je laa, tapi minyak berladung!
Harga: RM2.50/pc
Saiz: BESARRR
Lokasi: Homi, Mid Valley (LG otw nak ke Gardens)


Ok, sekarang aku nak kongsi 2 lagi karipap feveret aku:

Rasa: Terbaek! siap ada telur rebus lagi
Harga: RM1/pc
Saiz: Medium
Lokasi: Ikea, Mutiara Damansara


Rasa: Sedap o! Paling aku suka karipap Mushroom
Harga: RM (ntah, aku tak baper ingat laa, mahal sikit kot)
Saiz: BESAR
Lokasi: Damansara Uptown, PJ


Apa-apa pun:
Masing2 ada cerita sendiri. Tapi Karipap yg mak aku buat semestinya yg paling sedap di Dunia! Cehwahh ;)

Friday, November 18, 2011

Motip?


Malam minggu aritu aku melepak tgk InTime kat Cineleisure.
Memang terbaekk weh!
Alang2 tunggu turn tu, aku tengok2 laa poster2 latest movie yg ada.
Ternampak laa poster movie ni.
Personally, aku memang ada plan nak tgk movie ni (takyah tunggu poster pun)

Bila tengok poster ni, tekojut jugak laa bila baca 'recommendation text' yg ada.
Memang EXTREME!


Apa-apa pun:

Bak kata org putih, 'Sex Sells'. Tapi apakah motip line 'elemen Wanita Seksi..' (uishh tu kira elemn ye :p) '...kata bual berunsur seks' kat situ? Oh tak lupa juga ayat 'kepuasan kelamin...'

MOTIP?

Btw, InsyaAllah klu ada masa terluang aku akan gi tengok jugak movie ni.

Jom support Filem Kita!

Wednesday, November 9, 2011

Thursday, November 3, 2011

[MESTI BACA] Mengandung anak bapak kandung??


Gila babeng lah!

Tapi lagi GILA bila jadi kat Malaysia, kalangan org kita.


TAK PERCAYA?
Hmmm... baca sendiri lah kat SINI!

Apa-apa pun:
Aku malas nak cakap apa. Rasa nak termuntah hijau, muntah darah semua ada. Korang baca sendiri lah link yg aku share kat atas tu & pikir sendiri lah! Geli lagi keji!

main KUTU haram?


Assalamualaikum semua.
Lama aku tak update blog kan? hehe.
Baru-baru ni aku gi klinik kat area Mid Valley ni haa.
Punya lah ramai yg sakit, jadi lama lah menunggu.
Tunggu punya tunggu, aku pun baca magazine EH! Okt/Nov 2010.

Terjumpa laa ni... Main KUTU haram? Betulkah?

Cer komen.. Cer komen...

Apa-apa pun:
Selidik dulu, baru tahu.. Aku pun takat berkongsi je ni, jahil jugak pasal halal haram ni sebenarnye. Wallahualam :)

P/s: Teringat dulu mama main kutu dengan jiran2. Acik-acik sangat! hehehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...