Saturday, July 23, 2011

Cerita Mesin Kopi!


"Minum Kopi dengan Teh Tarik guna MESIN?"


Betul. Ni haa mesinnya.
Pagi2 sampai opis, tengok Tea Lady dok refill kopi, krimer, teh, gula dlm mesin.
Apa lagi, aku kow-tim dgn dia & terus amik gambar.
Enjoicee kawan2!

(Tengok menu) Now, coffee, tea or ME? hehe

Sedia....

Ta-daa! Bukan senang dapat tengok ni tau


Ehh, apa motip set McDonald's kat sini?

Haa! Aku ni jenis manusia-makan-bermusim. Ada 1 masa tu, aku gilaaa makan breakfast McDonald's yg RM4 tu (lepas tax etc, jadilah RM4.75.hehe). Setiap pagi, aku mesti tapau sarapan McD saaaaampaaai lebih sebulan! Bayangkan, tiap-tiap hari??
Entah macam mana, aku tiba2 kerap susah nak bernafas. Jenuh kena tarik dalam2.
Sejak tu, aku fikir aku patut hentikan je lah musim sarapan McD ni.

Bak kata orang tua2,

"Dah jatuh tersungkur, baru nak terngadah!"

Muka pagi!

Apa-apa pun:
Bila tengok mesin ni, aku teringat kat satu kafe area Shah Alam tu. Dalam menu, ada Mocha, Cappucino, Espresso semua lah. Disebabkan mata aku ni suka meliar, aku ternampak mesin Nescafe yg aku tunjuk tadi. Hmm.. kalau takat tekan mesin tu, secawan dah RM 4.50-7++ (aku pn tak igt berapa harga dlm menu tu :p). Baik aku minum kat opis je.
Pilih. Tekan. Free flow on-the-go (minum tak ingat dunia!)

4 comments:

  1. Tu laa.. Lagi nyummy bila dpt minum ikut suka hati & FREE :D

    ReplyDelete
  2. dah ade mesin tu,jangan minum cofee banyak, not good for u..minum air kosong byk2 untuk membendung hidrasi.

    ReplyDelete
  3. pergh nak suh boss aku beli satu lah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...