Monday, April 27, 2009

CASH Vs. SAFETY... Yg Mane 1..???

Kol 9 lebih p.m..
24th April 2009 (Friday)
Bus Stop dpn Unisel yg lepas Shell

Waktu ni..aku baru alik dari discussion dgn pipy, zaety, lan & amar..kat Khulafah..blakang unisel.. aku alik naik cab.. so, aku pon bjalan menuju ke bus stop.. waktu tu gelap..sbb area tu mcm xbyk lampu..waktu tu jugak la bnyk sgt kreta.. takut jugak..sbb aku sorg je yg jalan kat situ..

Kalau org kcau2 aku buat2 xnampak je laa.. tapi yg aku takot mase aku tgh jalan tu..ade 1 kete savvy warne merah., plat xpasan la plak..sbb aku ni rabun..hahaha.. kete ni dr start aku jalan smpai nk g bus stop, die asik ikot je.. aku da isau da.. xtau nak wat per.. nasib la waktu tu ade credit..so aku call kwn aku..xlame pastu kete tu pon bla..

huhh..selamat..

Tibe2 ade teksi.. aku pon tahan laa.. sbb da la gelap..xde org lak tu kat situ.. takot la kan.. teksi tu pon brenti.. aku pon cpat2 la msuk dlm teksi.. aku ckp nk g pusat komersial.. pastu die kate.. xlalu sane lak.. die menghale ke PKNS.. aku mintak tlg jugak pakcik tu hntr g pust komersial.. die kate tak leh gak.. Aku pon dgn geramnye.. kua sambil slam the door aa.. ape lg!

Nsib baik xlame pastu ade bas Seranas.. bsyukur sgt2..

Hmm.. dari ape yg blaku mlm tu.. aku dapat rasekan yg org kite ni lebih pentingkan duit kn..? yes, in certain case.. material is needed! but when it comes to deal with LIFE & SAFETY!! nuthings more precious rite..

Aku pon tpkir.. nape la pakcik teksi tu tak pkir klu la anak2/sedare2/adik2 die ade mlm2 kt bus stop mcm tu, sorang2 lak tu.. mintak tolong sgt2 hntr alik umah.. tapi takde sape2 yg nak tolong.. camne agaknye prasaan die kn..? die xbace ke surat khbar ke..sane sini kes rogol, bunuh, culik, ragut.. ngerinye nak sebutkan 1 persatu.. yg penting..kbanyakannye berlaku xjauh pon dari area2 kite ni ha.. sngup pulak la duit tambang teksi seciput tu yg dikejarkan sgt.. pdhal aku da mintk tlg hntr aku kt pusat komersial.. leh lak die ckp nak g PKNS jugak.. adooii..

Nasib baik la xjadi ape2 kat aku... kalau la ade ape2 yg berlaku.. dan aku xmenulis dlm blog ni lagi... dan waktu tu, muke aku tpampang kat surat khbar.. haa.. mungkin pakcik tu akan kate "Eh..ni budak ari tu ni.." mungkin waktu tu baru die tpikir betape TINGGI nye nilai NYAWA & KESELAMATAN...

1 comment:

  1. yang..abg tak suke the last para...tu doa tak baek...k?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...